Blog,  FS Happiness,  Shop

Wat maakt FSH uniek?

Als je opzoek bent naar duurzame en handgemaakte baby & kinderkleding dan ben je bij FS Happiness, FSH, aan het juiste adres. Wat FS Happiness nog bijzonderder maakt is dat je rechtstreeks bij mij de ontwerpster jouw unieke kledingstuk koopt.

Uniek

Wat er namelijk zo uniek is aan de kleding die ik maak, zijn de prints op de stoffen die ik gebruik voor de kleding. Alle prints op de stoffen worden door mij bedacht, getekend en omgezet tot een patroon op stof. Inmiddels heb ik al heel wat verschillende stof patronen gemaakt en een groot deel hiervan kun je bij FS Happiness als legging, harem of zelfs op een paar slofjes bestellen. De technieken die ik hiervoor gebruik zijn verschillend. Hieronder komen een aantal technieken aan bod.

Digitaal

Voor de Midnight flowers koos ik ervoor om het patroon volledig digitaal te maken. Wel begon ik ook nu met potlood en pen op papier.

Maar na de schetsen, scande ik de tekeningen in en trok ik alle lijnen digitaal in. Zo kon ik het gehele patroon digitaal inkleuren.

Het voordeel van een volledig digitaal patroon is, is dat je kunt blijven spelen met de kleuren en lijnen.

Waterverf

Zo tekende ik voor het Toucan love patroon eerst met potlood op papier, waanra ik met waterverf alles inkleurde. Ik scande de losse onderdelen in en maakte digitaal het patroon.

Zoals je kunt zien op het patroon, blijven de schildertoetsen zichtbaar. Dit geeft het patroon toch weer een net andere stijl dan een volledig digitaal patroon.

POTLOOD & DIGITAAL

Voor het patroon de Fancy fox, a real gentleman gebruikte ik de volgende methode. Ik teken eerst met potlood op papier en scan deze daarna in. In plaats van nu alles volledig digitaal over te trekken, liet ik de potlood lijnen staan en kleurde ik alleen de tekening digitaal in.

Hierdoor blijft mijn eigen persoonlijke handschrift zichtbaar, net als bij de Toucan love print, maar ben ik vrijer om met de kleuren te spelen. In plaats van in een keer de juiste kleur in verf te kiezen.

Wil jij unieke, handgemaakte en duurzame kleding? Neem dan een kijkje in de FS Happiness shop!

Volg FS Happiness op Facebook & Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *