Blog,  Persoonlijk

Stilstaan bij baby 2

Wat gaat de tijd toch snel nu baby no. 2 onderweg is. Inmiddels heb ik alweer het laatste trimester bereikt en dat betekent dat we nog maar een paar maanden hoeven te wachten om de baby echt in onze armen te houden. Tijd voor een blogpost dus 😉

Wat is er anders

Was ik tijdens de eerste zwangerschap moe, dan ging ik halverwege de dag op de bank liggen lezen of een serie kijken. Dat is nu wel anders. Er loopt immers een peuter rond van bijna 2 die je toch op z’n tijd eten en drinken geeft en naar bed brengt. Hierdoor is het soms lastiger om de rust te pakken die ik tijdens mijn eerste zwangerschap wel had.

Ik maakte een hele serie buikfoto’s tijdens de eerste zwangerschap. Nu zitten er vaak wat meer weken tussen, maar toch probeer ik er tijd voor te maken. Zo kwamen we vorige week tot de conclusie dat we nog geen leuke foto samen hadden gemaakt met de baby in mijn buik, dus daar moest natuurlijk wat aan gebeuren. Want wat kijken we uit naar deze baby ♥

Hoe toch bij een tweede zwangerschap stilstaan

Wat voor mij goed werkt is het bijhouden van een zwangerschapsdagboek. Ik vond het altijd al leuk om een dagboek bij te houden en toen ik zwanger was, besloot ik een zwangerschapsdagboek aan te schaffen.

Doordat er elke week vragen worden gesteld, is het gemakkelijk om even de vraag te beantwoorden of de echo foto’s erbij te plakken. Zo ben ik toch weer even bewust van de week die alweer voorbij aan het vliegen is.

Ook probeer ik als ik op de bank zit en met Felix een boekje lees toch te genieten van het gewiebel in mijn buik. Door te beseffen hoe bijzonder het eigenlijk is dat ik met twee kinderen op de bank zit.

Waar kijk ik het meest naar uit

Ik ben zo benieuwd hoe de baby eruit komt te zien. Krijgt het weer heldere blauwe ogen en donkerblond haar zoals Felix of misschien bruine ogen en donker haar? Het lijkt me heel bijzonder om Felix en de baby straks samen te zien. Felix vind het nu reuze interessant, knuffelt mijn buik elke dag en rijd er met auto’s overheen, maar hoe zou hij het vinden als de baby er echt is?

Ging de zwangerschap van een tweede bij jou ook zoveel sneller voor je gevoel?

Volg Linspiration op Instagram & Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *