Blog,  FS Happiness

Duurzaam, handgemaakt & uniek is FS Happiness

FS Happiness staat voor duurzaam, handgemaakt en uniek. Alle stoffen voor FS Happiness ontwerp ik zelf, worden op een duurzame manier geprint én met de hand door mij gemaakt. Unieke kleding op een eerlijke manier dus!

Eco vriendelijk printen

Het printproces van de stoffen gebeurt op een eco vriendelijke manier. Tijdens het print proces wordt er geen water gebruikt of giftige inkt. De inkt die wordt gebruikt om de stoffen te bedrukken is 100% biologisch afbreekbaar. Daarnaast wordt er bij het bedrijf waar ik mijn stoffen bestel on demand geprint. Dit betekent dat enkel mijn orders worden afgedrukt, waardoor er geen overschot aan geprinte stoffen overblijft.

De stoffen die kwalitatief niet goed genoeg zijn worden gedoneerd of gerecycled, waardoor deze stoffen ook weer op een goede plek terecht komen.

GOTS

De stof waarmee ik werk is organisch katoen, een zachte stof perfect voor baby en kinderkleding. Daarnaast draagt deze stof het GOTS label, Certified organic cotton by Global Organic Textile Standards. Dit betekent dat de stof aan bepaalde strenge richtlijnen voldoet, want je krijgt dit label niet zomaar.

Naast dat het bedrijf op een duurzame manier moet printen, wordt er ook gekeken naar de werkomstandigheden. Een eerlijk loon, geen kinderarbeid en een veilige werkomgeving. Voor meer over GOTS, klik hier.

Lees ook: Hoe ik het logo van FS Happiness maakte.

Handgemaakt

Als de ontwerpen door mij naar de printers is gestuurd, kan het afwachten beginnen. Na het drukken van de stof wordt de stof naar mij verzonden en maak ik met de hand jullie unieke orders.

Benieuwd naar meer unieke stoffen van FS Happiness? Neem dan een kijkje in mijn shop. Wil jij als eerste weten of er nieuwe stoffen worden ontwerpen? Kom me dan volgen op mijn kunst & ontwerp account op Instagram @lindimelse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *