Blog,  Persoonlijk

Baby no. 2 on the way!

Gisteren liep Felix, 21 maanden, naar me toe, trok mijn shirt omhoog legde zijn handjes op mijn blote buik en zei: ‘baby’ waarna hij me vol trots aankeek. ‘baby, baby, baby’, herhaalde hij nog een aantal keer en grinnikend liep hij weer weg. Dan smelt ik toch wel een beetje hoor. Dit was de eerste keer dat Felix ‘baby’ zei.

Wel, niet

De gedachte aan een tweede kindje begon al een beetje toen Felix zijn eerste verjaardag achter de rug was en Max aan zijn derde jaar begon voor zijn PHD. Net als bij de eerste zwangerschap was ik ook nu de eerste die begon over een tweede kindje. Het leek mij vooral weer erg leuk en gezellig, een broertje of zusje voor Felix. Ook leek het me leuk als er niet te veel tijd tussen de kinderen zou zitten.

Max wilde niet graag in zijn 4de, en laatste jaar, opnieuw papa worden aangezien hij dan zijn proefschrift zal moeten gaan schrijven en ik wilde niet wachten totdat we over 1,5 jaar weer op een nieuwe plek zouden wonen en een nieuwe baan moeten vinden, dus dit leek ons wel een mooi moment. En wat een zegen was het dan ook dat ik weer zo snel zwanger mocht worden.

Zwanger

Felix wees al vaak naar mijn buik en keek me dan aan, waarna hij weer op mijn buik tikte. Ik begreep niet zo goed wat hij bedoelde, maar toen ik een aantal dagen later de test deed, bleek deze positief te zijn. Zo bijzonder dat Felix het al doorhad, misschien wel omdat hij nog steeds de borst bij mij drinkt.

Met de baby en mij gaat het goed. De baby groeit en beweegt flink en ik ben alweer 19 weken zwanger. In het begin was ik vooral moe en misselijk, maar gelukkig is deze periode nu achterwegen en kan ik er ook van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *