Blog,  Persoonlijk

Twee jaar België

Twee jaar geleden is het alweer dat wij richting België verhuisden. Wat is de tijd snel voorbij gegaan!

We verhuisden voor het werk van mijn man naar het Franstalige België, zodat we nog een beetje betaalbaar en op rij afstand van zijn werk, universiteit Luxemburg, konden wonen.

de uitdagingen

Het is niet altijd makkelijk om zo maar in het buitenland te gaan wonen. Denk aan de belastingpapieren die we elk jaar in het Frans krijgen toegestuurd. Voor de kerk een uur heen en een uur terug rijden. Een auto naar de garage brengen en we hem voor de zekerheid in Nederland nog een keer weg brachten en er niet veel aan de hand bleek te zijn. Of bevallen in Luxemburg waar er Frans en Engels werd gesproken. Maar waar ik gelukkig een Vlaams sprekende gynaecoloog had en er tijdens de bevalling Engels, Frans en Nederland om me heen werd gesproken. Een heus avontuur dus 😉

Wat heeft het me gebracht

Toen we hier een paar maanden woonden werd mijn Bijbelsdagboek, God Kiest Jou!, gepubliceerd en na iets meer dan een jaar kwam onze prachtige zoon ter wereld.

Naast bovengenoemde dingen heeft het me vooral heel veel rust gebracht. Rust in mijn hoofd en hart. Vanuit je huis het bos in lopen of op een pad naar een ander dorpje volgen langs weilanden en heuvels. Het doet me goed. Tijd en ruimte om na te denken. Geen gehaast, geen druk, gewoon alles op je eigen tempo. Je druk maken over blokken hout om je haard te verwarmen of een halfuur autorijden om boodschappen te doen en niet elke dag een auto voor de deur hebben, waardoor ik niet elke dag even op en neer naar de winkel kan gaan.

de toekomst

Over 2,5 jaar zou Max in principe moeten promoveren. Waar we dan terecht gaan komen weet ik nog niet. Maar wat ik wel weet is dat ik niet terug hoef naar een gehaaste omgeving. Doe mij maar natuur, frisse lucht en stilte.

Dagelijks een kijkje in ons leven? Volg me dan op Instagram @linspirationnl
Interesse in mijn kunst? Zie dan @lindimelse.
En natuurlijk mogen we de kledinglijn @fshappiness niet vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *