Blog,  Persoonlijk

11 maanden

Lieve Felix,

Wat bloei en groei jij heerlijk tevreden verder. Elke dag is het weer een feest met jou. Je begrijpt steeds meer en ik zie langzaam steeds meer van jouw karakter.

Je bent zoveel meer gaan lachen. Om een avocado die je aan het eten bent, of je papa die een tak niet krijgt doorgeknipt in de tuin. Dan hoor ik ineens een heerlijk gegiechel uit de kinderwagen op borrelen.

Het eten aan tafel vind je prachtig. Zoals je het ene stuk groente zo op de grond gooit zo aandachtig kun je een ander weer bekijken.
Als we samen aan tafel eten gooi jij je hoofd achterover, dan kijk je ons een voor een aan in de hoop dat we met je mee doen. Doen we dat niet dan gooi jij je hoofd weer naar achteren. Zodra we mee gaan doen is het dolle boel.

Gelukkig zijn er ook de borstmomenten van drinken, troost en knuffelen. Dan duw je eerst zachtjes met je handje zodat de melk gaat stromen en als het te lang duurt sla je een aantal keer flink. Dan gaat je handje naar mijn nek en naar mijn mond en lach je met de borst nog in je mond. Koesteren doe ik deze momenten.

Je gaat letterlijk met sprongen vooruit. Van je buik ga je op je knieën zitten en ga je uit jezelf staan. Dan houd je me met 1 handje nog stevig vast, maar als je iets interessants in je handjes hebt vergeet je me vast te houden en sta je gewoon los.

Op de grond spelen is niet zo interessant, want op de bank staan spelen vind je zoveel leuker met de snoeren die er liggen. Alles heen en weer gooien en je voetjes die erin verwikkeld zijn.

Je zwaait naar iedereen, auto’s, mensen en honden worden allemaal door jouw begroet. Soms zo enthousiast dat je je uit de draagdoek wringt of half over de kinderwagen heen hangt om alles te kunnen zien en vooral te blijven zwaaien. Soms heb ik het nog niet door en begin je druk te kletsen en te bewegen. Dan kijk ik mee en zwaaien we samen of doe ik de geluiden van de dieren na.

Alles lijkt best wel een beetje spannend en je klampt je letterlijk aan me vast. Dus koken we samen, zetten we een ikea meubel samen in elkaar en lachen en knuffelen we veel.

Je houd van warmte en geborgenheid en die geef ik je dan ook graag. Ook als we het slapen in je bedje oefenen en je uiteindelijk toch rustig in de draagdoek slaapt. Ik jouw mama geef je graag deze liefde, zodat je straks vol zelfvertrouwen de wereld in kan gaan.

Liefs van jouw mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *