Blog,  Persoonlijk

10 maanden oud

Lieve Felix,

Zodra je wakker wordt in bed kruip je over me heen naar het nachtlampje en moet je alles wat op het nachtkastje ligt bekijken, oppakken en op de grond gooien.

Kruipschuivend de kamer door is niet meer genoeg. Je trekt je op tot staan en kan opeens op je knieën zitten. En langzaam stap je langs de meubels heen en weer. Heerlijk is het om jou te zien ontdekken. Terwijl je staat buig je door je knieën om alles wat in de la ligt te pakken en weg te gooien.

De kinderwagen blijft favoriet. Van de wielen die je heen en weer beweegt en de dagelijkse wandeling buiten. Langs de rijdende auto’s die je tot in de verte volgt. Ook vind je het prima om in de kinderwagen te zitten als ik kook. Want je hebt het inmiddels voor elkaar om zelf de lade open te trekken zodat de kinderwagen dichterbij rolt en je met het keukengerei kan spelen.

Boekjes lezen is iets wat je nog steeds graag doet, maar de ronde blokjes die over de vloer rollen en de schijfjes toren zijn ook erg populair. Het is zo grappig als je alles over de vloer gooit je plat op de vloer gaat liggen om te kijken waar alles heen rolt. Alles onder de bank rollen vind je ook erg leuk. En ik, je mama haal dan weer voor de zoveelste keer een stok om alles onder de bank vandaan te halen.

Je begrijpt steeds meer van wat ik zeg. Als ik zeg dat ik de muziek ga aanzetten kijk je meteen naar de boxen. En zodra de muziek aanstaat kun je je ogen niet met van het blauwe lampje van de boxen houden. Dan wil je weer staan en luister je aandachtig naar de muziek.

Schateren kunnen we samen, als ik je voor de spiegel in je nek kus of op je buik blaas. Heerlijk is het om jou zo te horen lachen.

Slapen gaat nu wat minder overdag, dus slaap je weer opgekruld op mijn schoot of in de draagdoek. Het is genieten en tegelijkertijd soms ook zwaar, maar wat houd ik van jou.

Liefs van jouw mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *