Blog,  DIY

DIY: Maak je eigen visitekaartjes

Een nieuw jaar, betekent ook tijd voor nieuwe visitekaartjes! Aangezien ik deze week alweer heel wat bestellingen heb verzonden, leek het me erg leuk om daar meteen een handgemaakt visitekaartje bij te maken.

visitekaartjes

Via Pinterest kwam ik op dit idee. Op een gemakkelijke manier kun je er nu voor zorgen dat jouw visitekaartjes uniek zijn. Ik zal uitleggen hoe je jouw eigen visitekaartjes maakt:

Stap 1: Kies het formaat dat jij mooi vind en bind ze samen met een elastiekje. Houd vervolgens het stapeltje kaartjes met 1 kant in het water.
Stap 2: Knip een sateprikker door de helft en draai beide stukjes aan de zijkanten van het stapeltje kaarten. Plak de stokjes vast boven een bakje, met de natte kant van de kaartjes naar boven.
Stap 3: Pak nu de verf die je wilt gebruiken. Ik gebruikte FW inkt van Daler en Rowney. Gebruik het pipetje of een kwast om verf bovenop de kaartjes te laten druppelen.
Stap 4: Herhaal dit regelmatig en voeg af en toe nog wat water toe.
Stap 5: Haal nu het elastiekje van de kaartjes en leg ze uit om te drogen.
Stap 6: Stempel nu jouw logo of schrijf een leuke tekst op de kaartjes. (als je stempelinkt op waterbasis gebruikt, dan kan het niet gaan uitvlekken ook al is het kaartje nog nat)

Succes!

visitekaartjes 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *