Hout voorraad

Poeh het was me een dagje wel! Vorige week werd er 10kuub hout geleverd door de boswachter die nog niet eens 5 minuten bij ons vandaan woont. Samen met zijn vrouw kwamen ze om 10u ’s ochtends aanrijden met een enorme aanhang wagen vol met hout. En dan niet de mooie schone stukken, maar takken en stukken boom van 50cm lang.

Onze houtplek staat niet aan de grond, want onze tuin ligt hoger dan de weg. Dus de boswachter, die ruim 2 meter was en zijn vrouw die ruim 1,5meter was gooiden vanaf de straat het hout naar boven toe. Daar was het al snel een enorme berg aan hout en mijn man en ik waren druk bezig om het hout op te stapelen. Wat een klus. Dat noem ik nog eens fitnessen. Na iets van 15 min hadden zij hun kar leeg. Max vroeg in het Frans of dit alles al was en de boswachter beaamde door ‘cinq’ te zeggen. Max was helemaal opgelucht en vertelde mij dat er al zo’n 5kuub lag. Toch had ik zo mijn bedenkingen want het was nog niet heel veel.

Terwijl de boswachter1505516_751065918301812_389019988083428596_n volgens Max de laatste lading ging halen stapelden we alles op. Na een uur stonden de boswachter en zijn vrouw weer met een volle kar met hout voor ons en konden we weer alles gaan uitladen. Nu begon alles al wat voller te raken. En we begonnen ons ook al behoorlijk moe te voelen. Toen de vrouw van de boswachter tegen ons zei dat ze voor gingen lunchen en na de lunch weer kwamen, vroegen we ons toch af of we het wel goed begrepen hadden. Toen kwamen we erachter dat ze vijf x zouden komen langsrijden en dat ze elke keer 2kuub zouden meenemen. Dus nu lag er nog maar 4kuub! Woeps! We stapelden al het hout op en besloten ook maar te gaan lunchen.

10502451_751119634963107_6938330290327964660_n-1Na de lunch stonden ze weer klaar met de volgende lading hout. Maar dit keer begon de ruimte al een stuk krapper te worden. We moesten uitkijken dat er niks op onze voeten kwam en het mos op het hout was dit maal ook heel glibberig en modderig. We waren een stukje trager dan bij de eerste lading hout, maar het was nog te doen. Een uur later kwam de vrouw van de boswachter langs om te vertellen dat de Jeep kapot was. En dat ze over twee weken zouden komen met de rest van het hout.

Toch vonden we het niet zo erg dat niet al het hout kon worden gebracht, want we waren allebei toch wel moe en koud. Het was 4graden en er stond een koude wind. Hopelijk hebben we dit weekend nog een zonnetje tijdens het stapelen. Toch vonden we het wel heel gaaf om al het hout zo te zien, maar toch ook wel een gek idee dat je alles gaat opstoken. Ik kon het niet laten om nog even trots voor onze 6kuub hout te staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *