Linspiration

 / DIY  / 14x de leukste DIY voor Valentijnsdag

Over precies twee weken is het zover, dan is het alweer Valentijnsdag! Maar wat moet je nou precies geven en wat is er eigenlijk leuk om te geven? Een origineel cadeau is soms moeilijk te vinden, maar wat nou als je zelf aan de slag gaat om een leuk cadeau te knutselen voor jouw valentijn? In dit overzicht vind je veertien leuke, lekkere en gemakkelijke DIY die je voor jezelf, een ander en soms zelf samen met je kinderen kunt maken.

In deze lijst met 14 leuke DIY staan in ieder geval al enkele dingen die ik zelf heb kunnen knutselen voor mijn Valentijn. Zo maakte ik de hartjes boekenlegger voor manlief die altijd een boek leest in de trein. De hartjes slinger voor onze trouwdag 7 jaar geleden en een bananenbrood in hartjesvorm. De andere DIY zou ik graag zelf nog een keer willen proberen te maken.

1. Boekenlegger in de vorm van een hartje

Vind je het zonde om ezelsoren te maken in de boeken of tijdschriften die je leest? Met deze handige DIY is dat nu verleden tijd. Vouw de schattigste hartjes van papier en je weet altijd waar je bent in je boek!

Hartjes boekenlegger van papier

2. Maak zelf een cadeaudoosje

Ik vond deze DIY via Pinterest. De beschrijving is helaas is het Duits, maar gelukkig bestaat er Google translate! Het lijkt mij in ieder geval een hele leuke uitdaging om dit doosje te maken.

Cadeaudoosje vouwen met hartje van papier

3. Hartjes maken van ijslollystokjes

Een leuke en gemakkelijke DIY om met kinderen te maken. En als je meerdere hartjes maakt kun je ze verspreiden door het hele huis! Of er een lange slinger van maken. Lees hier hoe je de servetten kunt maken.

4. Kraskaart vol liefde

Met deze originele DIY laat je de ander 10x ontdekken waarom hij of zij bijzonder voor jou is. Je vindt de kraskaart vol liefde hier.

5. Teken zelf hartjes in je bullet journal agenda

Ook voor de maand februari heb je natuurlijk een liefdevolle tekeningen nodig. Ga aan de slag om jouw bullet journal van februari helemaal in het thema van hartjes en roze te dopen. Ga meteen aan de slag!

Tekenen in bullet journal

6. Een warm hart van wol maken

Een lieve en warme DIY om te maken. Aan wie geef jij een warm hart van wol? Gemakkelijk en leuk om te maken. Je vindt de DIY hier.

7. Valentijnskoekjes van chocola

Hmmm.. dit klinkt toch al te lekker? Gemakkelijk te maken en meteen een lekker snack voor jezelf, samen met je geliefde en leuk om te maken met kinderen. Je vindt het recept hier.

8. Vouw een servet in hartvorm

Hoe leuk is dit? Perfect voor bij een etentje thuis op op Valentijnsdag, tijdens een bruiloft of andere momenten dat je wat meer liefde op tafel wilt hebben 😉 Je vindt deze leuke DIY hier.

9. Klein flesje met een foto

Een super leuke en schattige DIY die ik zeker nog wil gaan maken. Leuk om op een plankje te hebben staan of om cadeau te geven. Je kunt bijvoorbeeld ook een tekst op het kaartje schrijven in het flesje, dan heb je een soort mini flessenpost.

10. Pop up kaart maken

Hoe origineel is het om je eigen pop up kaart te maken! In dit voorbeeld met hart, maar dit kan natuurlijk ook met iets heel anders zijn. Super leuk om te maken en om te krijgen. Je vind de uitleg hier.

11. Liefdes stenen

Een leuke DIY om te maken. Samen met kinderen om ze uit te delen of schrijf er een lieve tekst op en leg ze samen in een schaal. Verzamel stenen en ga aan de slag!

12. Maak een bananenbrood in de vorm van een hartje

Voedzaam en erg gemakkelijk om te maken. Ideaal als tussendoor. Lees hier het recept.

Bananenbrood in hartvorm maken

13. Grote rozen maken van crepe-papier

Dit is een DIY die ik al heel lang wil maken en hij lijkt me dan ook perfect voor tijdens Valentijn in huis. Een mooie bos rozen die heel wat langer meegaan dan echte. Je kunt ze zo groot of zo klein maken als je zelf wilt!

14. DIY Hartjesslinger

Super leuk om te maken voor in huis en niet moeilijk. Leuk voor verjaardagen, tijdens zomerdagen in de tuin of voor een bruiloft bijvoorbeeld. Je vindt de DIY hier.

Welke DIY zou jij graag willen knutselen voor jouw Valentijn? Of heb je nog andere ideeën? Laat ze dan zeker hieronder weten!

Ga jij aan de slag met deze DIY? Deel dan jouw foto’s op Instagram met de #diywithlinspirationnl, dan zie ik je berichten en wie weet deel ik jouw foto in mijn stories!

Bewaar voor later op Pinterest:

Ik ben Lindi Melse en linspiration.nl is mijn blog! Samen met mijn man en twee zoontjes woon ik in Culemborg. Momenteel is ons 3de kindje onderweg! Ik houd van interieur, DIY, series kijken, lezen, planten, schilderen en daar blog ik over.

Reacties

Laat een reactie achter