Leestijd: 5 minuten

Hangplanten zijn ontzettend leuk en functioneel. Ze zien er vaak veel speelser uit dan de gewone kamerplanten en ze geven meteen een kast veel meer sfeer. Eerlijk is eerlijk, eerst had ik het niet zo op hangplanten. Want ze gaan niet zo stoer de hoogte in als de monstera deliciosa (gatenplant) bijvoorbeeld. Maar toen ik mijn kasten en planken toch wel een beetje kaal begon te vinden was het antwoord zo gevonden: het was tijd om hangplanten in huis te gaan halen! In dit artikel blog laat ik je graag de 10 leukste hangplanten voor binnen zien.

Kamerplanten als hangplanten

Een leuk weetje: er zijn toch best veel kamerplanten die ook als hangplant kunnen fungeren. Dit worden ook wel de ‘klimmende’ kamerplanten genoemd. Ze groeien goed tegen een mos(stok) de lucht in, maar gebruik je die niet dan gaat de plant uit zichzelf hangen.

10 musthaves

1. Epiprendum

Dit is toch wel mijn favoriete hangplant van dit moment. Je hebt hem in een aantal verschillende soorten en maten. De Epiprendum Picus heeft bijvoorbeeld kleinere bladeren met een zilveren gloed. En de Epiprendum Aureum heeft juist veel geel in zijn groene blad. Beide kun je ook gemakkelijk stekken.

2. Minima monstera

Zoals de naam al doet vermoeden is deze hangplant familie van de monstera alleen een stukje kleiner. De bladeren hebben inkepingen en kunnen ook gaten krijgen. Lees hier hoe je de minima monstera stekt.

3. Chinees lantaarnplantje

Een plantje die ontzettend lang kan worden. Let erop dat je hem voldoende water geeft en voordat je het weet groeit hij zo langs je kasten naar beneden! Dit plantje is vrij eenvoudig te stekken. Je leest het hier.

4. Graslelie

Dit plantje is een echte hangplant met zijn groene en gele strepen. Als je er goed voor zorgt, maakt de plant zelfs kleine stekjes aan de slieten. Super leuk dus!

5. Monstera oblique (monkey mask)

Een super leuke kamerplant die er ook nog eens stoer uitziet. Wanneer de plant goed groeit zal hij ook zijn bladeren laten hangen. Perfect dus om via je kast naar beneden te laten groeien.

6. Zaagcactus

Je zou het misschien niet verwachten, maar deze cactus hangt met zijn bladeren naar beneden. Ik vind het een geweldig leuk plantje, juist omdat hij er zo anders uitziet. Houd er wel rekening mee dat het een trage groeier is. Dus wil je hem laten hangen? Koop dan niet een te klein exemplaar.

7. Aeschynanthus Rasta

Bladeren met een krul? Met deze hangplant zit je helemaal goed. Hij valt lekker op tussen de andere groene hangplanten.

8. Hersthoorn

Een musthave voor elke plantenliefhebber en hij staat hier nog hoog op mijn wishlist. Met zijn artistieke bladeren die doen denken aan een gewei valt hij mooi op langs je kast of aan de muur!

9. Rhipsalis Paradoxa

Een kapsel aan je muur? Ja, dat lijkt echt zo wanneer de Rhipsalis Paradoxa in je huis haalt. De dikke lange slierten geven een mooi beeld langs je muur!

10. Nepenthes alata

Last van vliegen? Hang dan deze vleesetende hangplant op in je huis. Met zijn bijzondere uiterlijk valt hij goed op én je bent meteen van je vliegen af.

Welke hangplant is jouw favoriet? Laat het in de comments hieronder weten!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment